Tag: 上海夜生活ZPZ

first_img Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project Structural Design: Save this picture!© Koichi Torimura+ 30 Share “COPY” D-APARTMENT / SPACESPACE Japan Photographs:  Koichi Torimura Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/338770/d-apartment-spacespace Clipboard PanaHome CopyAbout this officeSPACESPACEOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingOsakaHousingJapanPublished on March 02, 2013Cite: “D-APARTMENT / SPACESPACE” 02 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownEnclosures / Double Skin FacadesCupa PizarrasCupaclad® 101 Random in Les PalmiersUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Ridgelight 25-40°Porcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Coverlam ImperialWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingFastenersSchöckConcrete Façade Fasteners – Isolink®CarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Arena®CoatingsFormicaLaminate – ColorCore®2More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: SPACESPACE Area Area of this architecture project ArchDaily Year:  2011 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/338770/d-apartment-spacespace Clipboard Manufacturers: Daiko, Mitsubishi Electric, Panasonic, Toto, Saita, Toyoura Ohno JAPAN Mixed Use Architecture Constructor: CopyMixed Use Architecture, Housing•Osaka, Japan Structure:steel・3storiesArchitect In Charge:Takanori Kagawa, Junko KishigamiCity:OsakaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Koichi TorimuraRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASmooth configurationThis collective housing’s scale is intermediate position between detached housing and building. This project site is situated on the west side of small station, a big 700-year-old camphor tree passing through the platform and the canopy. Save this picture!© Koichi TorimuraThe west side being mixed multiplicity of environmental-elements (bicycle-parking space, shrine, shops under the elevated, small street stand, etc) is more congested and lively than the east side being developed small station plaza and roundabout in order. Save this picture!© Koichi TorimuraThis project site having 5 borders is enclosed in too many elements, but the front road on the west side of this site facing 1st floor office and the elevated platform viewing to north, the sun to south are particularly important things. So, I thought to design the building connecting these 3 elements smoothly.Save this picture!© Koichi TorimuraShapes and environment Ordinarily collective housing for single family is 20-30㎡ in Japan. This plan is composed of 4m×8m grid, and  bathroom, lavatory, corridor and entrance occupy it’s large area. So, living space is very small. Dwelling variation is made by only changing the wallpaper. Save this picture!© Koichi TorimuraIf dwelling unit is 2m×16m, this plan widen to only one side and become corridor like room. Bathroom and bedroom is allocated on the end. This privacy area is hidden by bending the room shape, not getting the walls up. Save this picture!© Koichi TorimuraWhole volume is consist of 2 rooms fit in 1floor×3layers. Allocating 2m wide wall-like volume along the border line of lot, and controlling the position of open-air stairs, generate the method of dwelling variation by it’s shapes and relation to environment. Save this picture!Plan DiagramVery thin courtyard generated by these process and open-air stairs are very comfortable space compared to ordinary open-air stairs of collective housing enclosed in neighbor buildings. Windows are aligned by a pair (symmetrical to room center line) for ventilating and daylighting the courtyard through 2m volume. Save this picture!PlanImaginative power of anonymous plans Many people will have some experience in apartment-hunting. We often encounter diversified plans. Some apartment has strangely huge balcony, and is labyrinthine, is extremely long. These fascinating aspects in particular to anonymous apartment plans are only discovering things for architects. I make an attempt to using imaginative power of anonymous plans for designing method. The possibility of generating new architecture is already in existence.Project gallerySee allShow lessLandfill Reclaimation: Fresh Kills Park Develops as a Natural Coastal Buffer and Par…Architecture NewsFilms & Architecture: “The Fifth Element”ArticlesProject locationAddress:Osaka, JapanLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” D-APARTMENT / SPACESPACESave this projectSaveD-APARTMENT / SPACESPACE Projectslast_img read more